Istočno Sarajevo

Alen Šeranić mjerio pritisak korisnicima Doma za starija lica

  • 20.07.2019. 19:21

Provjera krvnog pritiska u Domu za stara lica u Istočnom Sarajevu. Sa tlakomjerom, lično, ministar zdravlja. Alen Šeranić je došao da obiđe korisnike doma, a oni su ga zamolili da im izmjeri pritisak.

Sve je brzo dogovoreno, pregledi su obavljeni, a pritisak je sasvim solidan. Nakon dobrih vijesti za korisnike, i oni su ministru saopštili dobre vijesti - na uslove i zaposlene i domu nemaju zamjerke.

"Rekao sam ministru, u pola dana, u pola noći kad god zatreba, telefoni imaju po sobama, telefonom zovni, sestra dođe, evo je za tren oka dođe", kaže Slavko Milijević, korisnik doma.

"Ima jedan džak pun, to sam ja naštrikala i vezem, i tako zabavljamo se", kaže Milija Jović.

Nekoliko časova ministar je proveo u domu. Nakon razgovora sa korisnicima, na red je došlo rukovodstvo ustanove.

Glavna tema - proširenje kapaciteta. 

"Postoje određene ideje i projekti, ali ustanova treba da razvije, pa da predloži resornom ministarstvu, ali će Vlada da utvrdi opravdanost toga, ali moram da istaknem da je ovo ustanova koja dobro posluje", rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS,

"Naša ustanova konstantno ima popunjene kapacitete da iskoristimo priliku koja se stvorila i da pokušamo, naravno sa Vladom RS i Ministarstvom zdravlja, da iznađemo rješenja, da povećamo kapacitete, da rekonstruišemo jedan objekat kako bi povećali možda i za 80 kapacitet", rekao je Miljan Sladoje, direktor Doma za stara lica Istočno Sarajevo.

Kapacitet Doma za stara lica u Istočnom Sarajevu je popunjen, zauzeta su sva 143 mjesta. Otvaranjem nove bolnice u kasindolskom krugu, otvorila se mogućnost za prebacivanje Doma u objekte nekadašnje bolnice. Za to su potrebna znatna ulaganja pa će, kako sada stvari stoje, Vlada procjeniti da li bi isplativije bilo da se ide u rekonstrukciju ili da se izgradi novi objekat doma.

Tagovi: