Usta puna priče o "planu B"

Zukan Helez opet prijeti

  • Izvor: ATV
  • 01.07.2023. 19:11

Prijetnja na prijetnju. Zukanu Helezu su, čim su kamere tu, usta puna priče o “planu B”. Neće direktno da kaže šta je, ali se da naslutiti, s obzirom na to da je ministar odbrane tu prijetnju izgovorio, kako je sam rekao, kao vojnik. Čini se da nema nikakve granice, pa je, nakon vrijeđanja, imao želju i da fizički napadne Milorada Dodika. Barem je u sarajevskim medijima tako tvrdio da je bio hrabar. Držao se nametnute bošnjačke priče. Za njega su svi, osim bošnjaka i tzv. armije, agresori.

"On kaže, j*** te genocid u Srebrenici. Ja nisam mogao reagovati, bez imalo patetike, u tom momentu mi je prošla i Srebrenica i Prijedor i moje Bugojno. Ja sam mu opsovao majku. U jednom momentu sam ustao, krenuo prema njemu, da odem njemu tamo i čak da se fizički obračunam", rekao je Zukan Helez, ministar odbrane u Savjetu ministara BiH.

Pred kamerama i mikrofonima Helez želi da bude senzacionalan. Na sastanku je ostao zakovan za stolicu, sa rumenim obrazima od cijele atmosfere, tvrdi SNSD-ov Staša Košarac. Ništa od toga nije nasekiralo predsjednika Republike Srpske. Milorad Dodik kratko odgovara:

"Ovdje se okupili da obilježimo sjećanje na žrtve i to je jedino što imam da kažem. Oni koji pokazuju svoje neslaganje i neuvažavanje tih žrtava, nama su poznati. Neka se nose dođavola", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Zveckanja oružjem, ratne izjave i nimalo demokratično ponašanje ministra odbrane jedini i isključivi su napad na Dejtonski mirovni sporazum, odgovara zamjenik ministra odbrane. Iz Republike Srpske nikada ne ide poruka o sukobima. Ipak, na napade se neće ćutati.

"Ja sam bio na tom sastanku i rečeno je sve što je trebalo da se kaže i Helezu, a i Helez… Tu nije bilo ono da neko nekoga mazi. Iako smo bili u Konjicu, nismo se libili da kažemo ono što mislimo", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

"To je još jedan političar iz FBiH koji, a mi to i znamo, nama ne misli ništa dobro, ali mi smo na to pripremljeni, mi to znamo i mi se prema tome tako postavljamo i ponašamo", rekao je Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Jasno je i da Helez ne doprinosi rješavanju problema u BiH. Njegova priča je iznenadila i Nenada Nešića. Kaže, ne može da govori o neviđenoj hrabrosti Zukana Heleza, jer je stvarno niko nije vidio i nema nijednog svjedoka koji bi je potkrijepio. ((Da je Helez poznati srbomrzac, a njegove prijetnje direktna najava i otvoren poziv za napad na srpski narod u Republici Srpskoj, poručuje Sanja Vulić. Kaže, stav iz Republike Srpske treba da mu bude potpuno jasan: BiH će biti dejtonska ili je neće biti.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: