Ministri nisu birali riječi

Helez i Nešić se "počastili": Ko koristi narkotike, a kome je alkohol poremetio stanje uma?

  • 23.09.2023. 19:10

Ministri Zukan Helez i Nenad Nešić počastili su jedan drugog. Helez kaže da Nešić koristi narkotike, Nešić odgovara - alkohol je Helezu poremetio stanje uma.

Sve je počelo tokom Helezovog gostovanja na jednoj sarajevskoj televiziji gdje se ostrvio na Nešića.

Ponovo je iznio i samo njemu znane informacije da Milorad Dodik planira bijeg. Mada kada, gdje ni što Helez nije odgovorio, jer navodno ne može iznositi takve infomacije. Zato je na Nešićev račun iznio šta je imao.

"Što se tiče Nešića, Nešiću zavisi koliko potegne ovog bijelog, tako reaguje. Prvo, meni treba logoped da bi radio sa Nešićem da bih ja razumio šta on kaže. Ako pažljivo pratite čovjek očito ima problema", kaže ministar odbrane u Savjetu ministara BiH.

Zukan Helez je bruka ne samo Savjeta ministara, ne samo stranaka 'trojke', nego čitave BiH, kaže Nenad Nešić. Alkohol mu je izgleda pomutio stanje uma, jedino tako mogu objasniti promjene u njegovom ponašaju,  poručuje Nešić. 

"Zukan Helez je jedan alkos i nasilnik i do takvog čovjeka se mogu samo očekviati ovakve prozivke koje ne odgovaraju istini. Nažalost, sa ljudima kao što je Zukan Helez, kome je sasvim normalno da redovno posjećuje sudove zbog svog nasilništva se ovako nešto moglo i očekivati. Ali, smatram da je vrijeme da se i državno Tužilaštvo, Tužilaštvo BiH pozabavi izjavama Heleza u koja jasno kaže da sarađuje sa sa stranim obavještajnim službama što je u suprotnosti sa krivičnim zakonom", kaže Nenad Nešić, ministar bezvjednosti u Savjetu ministara BiH.  

Priznao je Helez i da sarađuje sa stranim obavještajnim službama, što je krivično djelo, poručuje Nešić. 

Demontirane su, kaže njegove laži da ima obavještajni podatak da Dodik priprema bijeg u inostranstvo. Sam je implicitno priznao da takve dezinformacije planira za ineters stranih obavještajnih službi-poručuje Nešić.

Simptomatično je i da je se Helez ostrvio na političare iz Srpske baš na dan kada je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Ferida Buljubašića, visokog funkcionera SDP-a zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima u Jošanici kod Foče. Buljubašić je bio i šef Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, takođe SDP-ovca.

Pratite nas i putem Vibera