Beograd

Vulin: BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane

  • Izvor: SRNA
  • 17.05.2024. 19:23

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković "u svoje ime, a za tuđ račun", napada evropskog komesara za proširenje i susjedstvo Olivera Varheljija, jer misli da se ne zalaže dovoljno za Konakovićevu verziju Srebrenice.

Vulin je istakao da BiH niko ne razara tako kao oni koji tvrde da je brane.

"Tako, ministar spoljnih poslova zemlje u kojoj samo tročlano predsedništvo vodi spoljnu politiku, pita od koga Vučić i Dodik brane Srbe. Ne pita to Konaković iz svoje glave, već sluša neke od Varheljijevih kolega koji ovako namiruju svoje račune, a da bi njima ostale čiste ruke, pronađu nekog prljavog za prljave poslova", naveo je Vulin u pisanoj izjavi.


Putin o konferenciji u Švajcarskoj: Takvi pokušaji su osuđeni na propast!

Putin o konferenciji u Švajcarskoj: Takvi pokušaji su osuđeni na propast!

Vulin je istakao da Vučić, Dodik i svako kome je do istine, brane Srbe od laži da se u Srebrenici desio genocid, da su Srbi genocidan narod, a posebno da to treba da se piše u udžbenicima cijele planete.

"Brane od lažova, koji govore da će laž o Srbima da pomiri narode u BiH, brane od onih koji bi da ukinu Republiku Srpsku kada je proglase za izvršitelja i posledicu genocida, brane Vučić i Dodik mir na Balkanu, pa i u BiH, jer se mir može sačuvati samo ako se Srbi poštuju, a ne ako se proglašavaju genocidnim narodom. BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane", ocijenio je Vulin.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković uputio je u otvorenom pismu evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju kritike zbog, kako je naveo, javnog pridruživanja sramnoj propagandi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.


Amidžić: Šamac se koristio kao platforma za borbu s republičkim vlastima, to treba promijeniti

Amidžić: Šamac se koristio kao platforma za borbu s republičkim vlastima, to treba promijeniti


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)