Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Zbog opstrukcija iz Federacije u BiH propada elektro mreža

  • Izvor: SRNA
  • 21.06.2024. 15:33

Zbog nedostatka investicija u energetsku infrastrukturu i prateće kapacitete u BiH propada elektro mreža, a sve se dešava dok značajna količina novca stoji neraspoređena na računima Еlektroprenosa izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, istakavši da je prema nekim procjenama riječ o 200 miliona KM zarobljenog novca.

- Političari iz Federacije blokiraju novac i ne dozvoljavaju raspodjelu, već plasiraju laži kako Republika Srpska ucjenjuje budžetom. Na sceni imamo totalni haos - naglasila je Vulićeva.

Ukazuje da nije iznenađujući današnji pad sistema Еlektroprenosa, te dodaje da je potrebno novac uložiti u sistem i mrežu a ne tražiti opravdanja i optuživati Srpsku.

- Potrebno je zanoviti postojeću mrežu, a ne za svaku aktivnost slušati šta kaže američka administracija. Dok oni čekaju glas od suflera ili dok čekaju da li u svemu politički interes ima odlazeći ambasador SAD Majkl Marfi, ispaštaju svi građani - poručila je Vulićeva.

Ističe da zbog navedenog, ne ispaštaju samo pojedinci već sistemi i kompanije, te poručuje da je potrebno više odgovornosti prilikom odlučivanja, posebno u Federaciji BiH, jer u suprotnom cijenu plaćaju svi.

- Političari koji se predstavljaju kao bošnjačka elita su sve, samo ne dorasli donošenju državničkih odluka - zaključila je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: