Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Uskraćivanje sredstava EU Srpskoj - maćehinski potez

  • Izvor: SRNA
  • 05.07.2023. 16:09

Pokušaj EU da oduzimanjem novca na silu natjera predstavnike Republike Srpske da igraju po njihovim pravilima - sigurno neće uspjeti, ocijenila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Vulićeva je, govoreći o odluci EU da uskrati sredstva Republici Srpskoj, istakla da je taj potez bio maćehinski, naročito kada se uzme u obzir da su svi grantovi EU uloženi na prostoru Srpske bili ispoštovani, te da je sve rađeno onako kako su zahtijevali i nalagali uslovi Unije.

Ona je naglasila i da bilo kakva sila i kažnjavanje iz EU neće donijeti dobro.

"Otvoreni smo za dijalog, ali ni pred kim se nećemo povijati“, izjavila je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Kneževo - Muškarac napao roditelje, pa nožem prijetio policajcima

Kneževo - Muškarac napao roditelje, pa nožem prijetio policajcima

Vulićeva je naglasila da Republika Srpska i njeni predstavnici žele da razgovaraju o 14 prioriteta, odnosno da se u paketu riješi taj set zakona kako bi BiH pokazala namjeru da ide ka EU.

Govoreći o prijedlogu izmjena i dopuna zakona Zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji su predlagači Mladen Bosić i Darko Babalj, a kojim bi se privrednicima produžio rok za podnošenje poreske prijave do kraja mjeseca, te izmjenama zakona povećala i granica za registraciju poreskih obveznika sa 50.000 na 100.000 KM, Vulićeva je rekla da SNSD podržava sve što može doprinijeti razvoju privrede.

"Znamo da su to inicijative određenih privrednika i nemamo ništa protiv kada je u pitanju povećanje stope na 100.000 KM, ali smo smatrali da ne treba donositi rješenja ad hok i da smo voljni da učestvujemo u kreiranju tog zakonskog rješenja“, izjavila je Vulićeva.

Govoreći o posjeti bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Velikoj Britaniji, Vulićeva je poručila da bi Bećirović, umjesto što liječi svoje frustracije lobiranjem protiv pojedinaca, trebao da radi u interesu svih građana, a naročito u interesu građana FBiH koji su ga birali da ih predstavlja i štiti njihove interese.

Oglas kakav niste vidjeli: Traže radnika starijeg od 50 godina

Oglas kakav niste vidjeli: Traže radnika starijeg od 50 godina

Ona je, govoreći o današnjoj sjednici Predstavničkog doma, istakla i izvještaj Komisije za saobraćaj i komunikacije nakon tematske sjednice, koja je održana povodom nemilih događaja u BiH koji su se odnosili na bahate vozače i stradanje dvije doktorice.

Vulićeva je rekla da su na ovoj sjednici bili prisutni predstavnici svih ministarstava iz Republike Srpske, FBiH i Brčko distrikta, te da je ta tematska sjednica bila produktivna i korisna.

"Doneseni su korisni zaključci i mogu reći da sam srećna što će svi ti zaključci biti usvojeni na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Nadam se da će resorno ministarstvo biti agilno i da brzo sve to sprovede u smislu da dođe u formu prijedloga zakona kako bi smo osigurali našim građanima mirno i sigurno kretanje po ulicama“, navela je Vulićeva.

Ima 92 godine i izgleda nestvarno

Ima 92 godine i izgleda nestvarno

Odgovarajući na pitanje zašto na današnju sjednicu nije uvrštena tačka dnevnog reda o imenovanju novog ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Vulićeva je naglasila da je kandidat za ovu funkciju prošao sve potrebne provjere Centralne izborne komisije BiH i Sipe, te da je naredni korak na predsjedavajućoj Savjeta ministara, koja prijedlog za imenovanje treba da uputi ka Predstavničkom domu.

"Onog dana kada se to desi, rok za sazivanje sjednice Predstavničkog doma po Poslovniku je osam dana. Kada to uradi (predsjedavajuća Borjana) Krišto, biće sjednica i raspravljaćemo o novom imenu ministra finansija“, rekla je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: