Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS

Vulić: Ugnjetavanje Srba vodi samo ka nestanku BiH

  • Izvor: SRNA
  • 13.07.2023. 15:52

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da ugnjetavanje Srba znači BiH bez perspektive i budućnosti, a na kraju će dovesti do njenog nestanka.

Reagujući na izjavu predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto da je potrebna politička saglasnost da budu imenovani ministar finansija i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara, te da se ne može, kako je rekla, ucjenjivati, Vulićeva je odgovorila da ministar finansija i zamjenik predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda moraju biti imenovani ne zbog političke volje bilo koga, već zbog ustavne i zakonske obaveze.

"Bez učešća bilo kojeg od konstitutivnih naroda, nema prosperiteta BiH. Što prije partneri iz FBiH to shvate, prije ćemo pristupiti ispunjavanju uslova iz 14 prioriteta. Srpski predstavnici su za proaktivno djelovanje, a od partnera iz FBiH vidimo demagogiju i teatralnost na sceni, a nikako dobru volju za ravnopravnost, suživot i napredak", naglasila je Vulićeva.

Ona je podsjetila Krištovu na Član 6 Zakona o Savjetu ministara u kojem se navodi da će sastav Savjeta ministara u toku cijelog mandata biti u potpunosti u skladu sa Ustavom BiH, naročito njegovim Članom V.4.(b) i IX.3, te će se u skladu s tim u sastavu Savjeta ministara obezbijediti jednaka zastupljenost konstitutivnih naroda BiH. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: