Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Sve što je ispunjeno na putu ka ЕU ispunjeno je zahvaljujući Dodiku

  • Izvor: SRNA
  • 09.05.2024. 15:04

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Sabini Ćudić i ostalim iz Trojke, koji se igraju politike i traže svoje mjesto pod suncem, da neargumentovanim napadima na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ne mogu postati ozbiljni i kredibilni političari, jer se to postaje radom na sebi i političkim stavovima koji će donijeti boljitak stanovnicima u FBiH.

Reagujući na izjavu Ćudićeve da predsjednik Srpske neće uvesti nijedan dio BiH u ЕU, jer njegove vrijednosti, kako ona smatra, nisu kompatibilne sa ЕU, Vulićeva je u izjavi za Srnu podsjetila Ćudićevu da svi uslovi koje je BiH do sada ispunila ispunjeni su zahvaljujući glasovima poslanika iz SNSD i naglasila da Ćudićeva i njeni drugovi i drugarice iz "njihove stranke" nisu tumači ni ЕU puta, ni evropskih vrijednosti.

- Ono što nije kompatibilno sa ЕU je osoba koja se lažno predstavlja i supstituiše Parlamentarnu skupštinu u kojoj Ćudićeva sjedi. Poručujem gospodi iz 'njihove stranke' da ne zaborave činjenicu da sve što je urađeno na putu ka ЕU urađeno je zahvaljujući naporima izabranih i imenovanih lica iz Republike Srpske i Milorada Dodika - naglasila je Vulićeva.

Ona je pozvala političke partnere u FBiH da prihvate političku realnost i vrate se razgovoru domaćih lidera u okviru institucija, te da prestanu da budu lutke na konopcu koji povlače strani mentori po svom nahođenju i svojim željama.

- Krajnje je vrijeme da počnu da misle svojom glavom i da rade za dobrobit zemlje u kojoj žive zajedno sa onima koji su ih birali. Mi se zalažemo za dijalog domaćih aktera, kome oni očito nisu dorasli. Nikada Milorad Dodik nije rekao da ne važi dogovor postignut sa Trojkom i HDZ, kako to tvrde iz "njihove stranke". Jedini koji kažu "ne pika se dogovoreno", upravo su kukavice iz Trojke.

Svoj nerad i nesposobnost neka ne pravdaju građanima FBiH napadanjem Milorada Dodika, već konačno da se uozbilje i počnu da rade, a ne samo da provode volju stranaca i klimaju glavom na svaki njihov mig. Smognite snage, odbacite strani intervencionizam i vratite se razgovoru, jer samo razgovor domaćih izabranih političara može donijeti napredak BiH i njenim stanovnicima - rekla je Vulićeva.

Što se tiče izjave Ćudićeve da se, kako je navela, Milorad Dodik pretvara da slavi Dan pobjede nad fašizmom, Vulićeva je istakla da Republika Srpska slavi Dan pobjede nad fašizmom kao praznik u skladu sa zakonom što se ne može reći za ostatak BiH, i to slavi, a ne pretvara se da slavi, kao sarajevski imaginarijum kojem Ćudićeva pripada.

- Srbi imaju šta i da slave jer su oni ti koji su učestvovali u slomu najvećeg zla 20. vijeka - fašizma. Naši preci su dali svoje živote za slobodu koju danas uživa Ćudićeva kao i svi narodi na području bivše nam zajedničke države Jugoslavije. Nije na odmet pročitati nešto iz istorije 20. vijeka i podsjetiti se na istorijske fakte - poručila je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina