Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Šteta što bošnjački političari ne vide zlonamjernost stranaca

  • Izvor: SRNA
  • 04.07.2023. 09:48

Da bi vodeće zapadne zemlje sačuvale svoj kredibilitet i da im je stalo do normalnog života u BiH bez vještački izazvanih kriza, prvo bi same pozvale njemačkog turistu Kristijana Šmita da napusti BiH i da građane ove zemlje prestane psihički da zlostavlja, a domaće izabrane političare ostavi da rade svoj posao, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

"Pitanje za sve zemlje Zapada - da li Kristijan Šmit ima rezoluciju Savjeta bezbjednosti kojom je imenovan za visokog predstavnika u BiH? Nema, i to sami znaju. Kao što znaju i da BiH nema visokog predstavnika. S toga, bilo kakav atak na Milorada Dodika, atak je na srpski narod i Republiku Srpsku, jer je on legalno izabrani predsjednik Srpske", naglasila je Vulićeva.

Ona je u izjavi za Srnu ocijenila da je bošnjački politički korpus, nažalost, uvjeren u dobronamjernost međunarodnih faktora, ali šteta što od drveta ne vide šumu i slijepo vjeruju da su im Srbi veći neprijatelji od stranaca koji otvoreno, nimalo skriveno sahranjuju BiH.

Vulićeva je istakla da je bivši i isluženi njemački političar Kristijan Šmit sve samo ne prijatelj ove tužne zemlje.

Ona je navela da u njegovoj zemlji nisu znali šta će s njim, pa su ga poslali kao stečajnog upravnika, doduše nelegalnog, da dokusuri nelikvidnu BiH koja je, nedomaćinskim upravljanjem svojih najvećih neprijatelja poput SDA, Islamske zajednice i ostalih radikalnih struktura, dovedena na rub propasti.

Ukoliko se ne stane u kraj njemačkom turisti i njegovim profašističkim idejama o uništenju Republike Srpske i srpskog naroda, te ukoliko što prije ne napusti BiH, rekla je Vulićeva, ostaće upamćen kao grobar BiH koji je zakucao posljedni ekeser u mrtvački kovčeg raspale BiH.

"Nisam sigurna da li BiH ima više stranih ili unutrašnjih neprijatelja koji po nalogu pojedinih predstavnika međunarodne zajednice pripremaju tragediju koja će imati epske razmjere.

Jedino što ostaje nejasno je to što svi žmure na istorijske činjenice koje potvrđuju da Britanci u istoriji čovječanstva nikada ni jednom narodu nisu učinili ništa dobro, a Nijemci su svojim nacizmom i nezapamćenim i najgorim mogućim zločinima protiv čovječanstva pokazali da su im drugi narodi potpuno nebitni i služe samo kao topovsko meso", naglasila je Vulićeva.

Ona je ukazala da je BiH jedna od odbaranih država u kojoj će neki novi Čerčil sve da posvađa pa zavlada, a neki novi doktor Mengele da izvrši eksperiment nad ovim napaćenim narodom.

"Očigledno je da BiH, u kojoj je prvi put nakon niza izbornih procesa odmah formirana vlast, sjelo se za sto i počelo razgovarati o boljoj budućnosti, ekonomiji, projektima, smeta onima koji žive na muci ovog naroda i krizi koju vjštački izazvaju. Pustite nas da radimo, da se dogovaramo, to što ste velike sile ne daje vam za pravo da nas male ugnjetavate. I ovdje žive ljudi, djeca, omladina željni normalnog života i rada. Zašto to smeta velikim silama? Nismo moćni, ali imamo pravo da živimo", poručila je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: