Šef Kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Srpska će biti upamćena po uspjehu, a Ramo Isak samo po friško ofarbanoj bradi

  • Izvor: ATV
  • 28.12.2023. 18:33

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je za ATV da postoji imalo pravde i prava u ovoj zemlji, prva osoba koja bi bila uhapšena bio bi ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Vulićeva je dodala da Isak ima imalo morala, lično bi izdao nalog za svoje hapšenje jer je on preteča nepotizma.

- To je jedan iskompleksirani čovjek koji nema apsolutno pravo da pominje ime Milorada Dodika, a to što sanja kako će jednoga dana "kad poraste" biti Milorad Dodik su samo njegovi snovi - rekla je Vulićeva. 

Ona kaže da Ramo Isak treba da  prestane da uzima u usta i Republiku Srpsku i predsjednika Dodika jer on na to nema pravo.

- On je jedan obični kabadahija koji misli da će takvim prijetnjama nauditi Srpskoj i njenom narodu. Ja mu poručujem da se Srpska razvija i slavi, na njegovu žalost, a na našu sreću bićemo sve uspješniji i vidljiviji širom svijeta, a Ramo Isak će ostati upamćen samo kao neko ko ima uvijek friško ofarbanu bradu - rekla je Vulićeva.

NЕOSNOVAN PRIJЕDLOG IZMJЕNA ZAKONA

Vulićeva kaže da je krajnje neosnovano da se održi sjednica povodom prijedloga izmjena Izbornog zakona koji je predložila SDA.

"Imajući u vidu da nisu osnovne stvari iz poslovnika ispoštovane, nije opravdana hitnost niti sam prijedlog izmjena zakona ima pravno uporište imajući u vidu da preko pola teksta je podložno izmjenama, a fino u normativima institucija BiH stoji da ukoliko se više od 50 posto teksta mijenja mora ići novi tekst zakona, a ne izmjene zakona kako su oni to predočili", rekla je Vulićeva.

Ona kaže da formalno pravno nisu ispunjeni uslovi da se održi ta sjednica. 

"Mi ne pristajemo ni na kakve ucjene niti prijedloge Šmitove komisije. SNSD će biti apsolutno protiv, mi nećemo podržati taj prijedlog od kolega iz SDA, koliko sam shvatila takvog su stava i kolege iz HDZ-a imajući u vidu da ovi prijedlozi koji su sada aktuelni koje forsira Šmit i njegova delegacija iz SDA-a nije ništa drugo nego ugnjetavanje Srba i Hrvata", rekla je Vulićeva.

Vulićeva kaže da Šmit ne mari ni za šta i da je krenuo u otimanje otimanje.

"Niškić je pokleknuo njegovim pritiscima i ucjenama. Mi iz Republike Srpske nećemo mariti ukoliko Šmit posegne za tim nametanjem izbornog zakona, to za nas ne važi", rekla je Vulićeva te dodala:

"Onima kojima važi bilo šta što Šmit donosi poručujem da malo uključe mozak jer kako stvari stoje, on će on njih napraviti legalne robove u 21. vijeku, vremena demokratije i prava."

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: