SNSD

Vulić: "Salonski" Srbi u zajedničkim institucijama ne zastupaju interese srpskog naroda

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2023. 15:51

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da su zastave BiH 11. jula bile spuštene na pola koplja na zgradama institucija BiH i Trgu BiH u Sarajevu, iako ne postoji odluka o proglašenju tog datuma danom žalosti, jer u zajedničkim institucijama u Sarajevu sjede "salonski" Srbi koji ne zastupaju interese srpskog naroda.

"Tužno i žalosno je što na rukovodećoj poziciji u Službi za zajedničke poslove nemamo nacionalno osviješćenog Srbina koji bi reagovao na ovako nešto", rekla je Vulićeva Srni.

Ona je poručila, da je BiH država prava i zakona, Tužilaštvo bi se bavilo tom temom, a ne ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac koji je jutros zatražio od nadležne službe u zajedničkim institucijama informaciju o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH bile spuštene na pola koplja.

Kojić o spuštanju zastava: Očigledno da su to uradile određene bošnjačke strukture

Kojić o spuštanju zastava: Očigledno da su to uradile određene bošnjačke strukture

Vulićeva je rekla da je spuštanje zastava bez odluke Savjeta ministara dokaz bahatog ponašanja bošnjačkih političara.

"Gdje su sada tužioci i sudije koji se tobože zalažu za prava svih naroda? BiH je zemlja beznađa, zemlja u kojoj bahati i nekolegijalni imaju šansu, kao u ovom slučaju bošnjački, politički establišment", zaključila je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: