Komentarišući optužnicu protiv Dodika i Lukića

Vulić: Ponosna sam što Srpska ima odlučnog predsjednika, Tužilaštvo ne postoji

  • Izvor: ATV
  • 11.08.2023. 16:38

Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH komentarišući optužnicu Tužilaštva BiH protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića kaže za ATV da je ovo još jedan od dokaza da je BiH protektorat kojim upravlja zapad.

"Mogu oni dizati kakve hoće optužnice, smjestiti nas u logore i mučiti, ništa im to strano nije, važno samo da su Srbi ali ništa od toga neće pokolebati ni Milorada Dodika, ni bilo koga od nas da volimo i štitimo Republiku Srpsku.  Još jedan dokaz da BiH nije država već protektorak kojim zapad upravlja, upravo je ova optužnici. Jadni su salonski Srbi koji rade u Tužilaštvu, a još jadniji Hrvati i Bošnjaci koji misle da bez Republike Srpske ima budućnosti. BiH će postojati Dejtonska i nikakva druga. Za razliku od kvazidiplomata iz međunarodne zajednice i onih koji misle da su kreatori svijeta bez srpskog naroda, poručujem im", kaže Vulić za ATV.

Ona poručuje da će se Dodikom u narednim godinama baviti kako zvanična istorija, tako i politička teorija i politička filozofija jer je Dodik primijenio mnogo toga što su teoretičari politike rekli, sve sa ciljem zaštite srpskog naroda i Republike Srpske.

"Ponosna sam što mala Republika Srpska ima odlučnog predsjednika, odlučnijeg od pojedinih svjetskih vladara. Političkoj indijskoj kravi, Kristijanu Šmitu poručujem, ničija nije do zore sjala, podli, srbomrzački turisto", kaže Vulić i naglašava:

"Tužilaštvo i pravosudne institucije u BiH ne postoje, zakon jačeg je pošteniji, transparentniji i čestitiji od većine tužilaca i sudija u BiH. Sve su to poslušnici međunarodne zajednice i samo oni znaju koja im cijena".

Pratite nas i putem Vibera