Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Marfi je šampion za pravljenje haosa i cirkusa u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 12.06.2024. 15:02

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za Srnu da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić brine o interesu svih građana u BiH, dok se američka Ambasada u Sarajevu bavi razgradnjom Dejtonskog mirovnog sporazuma i stvaranjem unitarne BiH.

- Jasno je šta piše, a šta ne piše u Opštem okvirnom sporazumu za mir u BiH, ali šta vrijedi kada Majkl Marfi ne čita, već u javnost iznosi svoje frustracije i stavove bez argumenata. Za građane u BiH svanuće sunčan dan kada politički ostrašćeni Majkl Marfi ode sa političke pozornice u BiH - istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da predsjednik Vučić brine o slovu međunarodnog dokumenta, a Ambasada SAD u Sarajevu poziva se na presude institucije koja je pod međunarodnim uticajem i ne štiti i ne podržava Ustav već ga pravnim nasiljem modelira i izjave nekih zvaničnika.

- Odlazeći ambasador Marfi pokušava da u BiH napravi i ostavi što veći nered i haos. Diplomatija mu ne ide od ruke, ali je šampion za pravljenje cirkusa i spletki - konstatovala je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: