Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Brand svoje prljave misli, riječi i ruke da drži podalje od srpskog naroda

  • Izvor: SRNA
  • 12.08.2024. 12:06

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da konstantni rad na raspakivanju Dejtona, te istjerivanje Srba i Hrvata sa područja BiH ne jenjava, tako da ne iznenađuju izjave ostrašćenih članova Bundenstaga poput Mihaela Branda, koga je pozvala da se drži podalje od srpskog naroda.

Reagujući na uvredljive izjave člana Bundestaga Mihaela Branda na račun rukovodstva Republike Srpske, Srbije i Rusije, Vulićeva je Srni rekla da se nacistička Njemačka kroz istoriju potrudila da dokaže kako se ponašaju "loši momci" i kako izgleda genocid i sve to ubijanjem, strijeljanjem, mučenjem i ostalim svirepostima nad stradalničkim srpskim narodom.

"Mihael Brand treba da nauči našu narodu izreku - nije važno šta kaže, već ko kaže! Od džukele koja se zalaže za islamsku BiH, od džukeletine kojoj ne smetaju paradžemati po Federaciji BiH i potencijalna aktivacija radikalizma ne iznenađuje što mu smetaju srpski predsjednici", istakla je ona.

Vulićeva je poručila ovom članu Bundestaga da se zalaže za svoj ili koji god želi narod, a da svoje prljave misli, riječi i ruke drži podalje od srpskog naroda.

"Živjeće srpski narod i naši predsjednici Milorad Dodik i Aleksandar Vučić. Živjeće Srpska i Srbija. Mržnja Branda i njemu sličnih inspiracija su i inat za budućnost srpske nacije", konstatovala je ona.

Brand je u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje" iznio niz uvreda i zluradih komentara na račun Republike Srpske, njenih institucija i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika lično.

On je za Dejtonski mirovni sporazum rekao da se radi o "nepravednom dogovoru koji je nagradio ratne zločine" i koji "krši osnovne evropske i zapadne vrijednosti", te pozvao Njemačku, ЕU, NATO, OHR i druge da se "zauzmu za narod i budu protiv loših momaka" u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)