Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Vujičić: Komšićev i Bećirovićev populizam neće proći kod srpskih poslanika

  • 03.10.2023. 17:59

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je Srni da je potez članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića da u proceduru upute prijedlog zakon o takozvanoj državnoj imovini BiH predstavlja čisti populizam i očajničko dodvoravanje bošnjačkom biračkom tijelu.

Ako se želi nastaviti bilo kakav napredak u BiH, kaže Vujičić, a očigledno je da Komšić i Bećirović to ne žele, treba se dogovoriti oko ključnih stvari.

"To što su oni uputili zahtjev o takozvanoj državnoj imovini nikada neće proći u Parlamentarnoj skupštini BiH, jer neće dobiti podršku nijednog poslanika iz Republike Srpske, ni iz pozicije ni iz opozicije, to mogu slobodno da tvrdim", rekao je Vujičić.

Еto ko stvara tenzije, Komšić i Bećirović ponovo provociraju

Еto ko stvara tenzije, Komšić i Bećirović ponovo provociraju

On je ocijenio da je ovo čist populizam i pokušaj Bećirovića i Komšića da se dodovore svojim biračima i da obezbijede bilo kakvu podršku među bošnjačkim glasačima, tim prije jer su im i pozicije i podrška birača značajno poljuljane.

Vujičić je istakao da ne postoji državna imovina, nego postoji imovina Republike Srpske, Federacije BiH i lokalnih zajednica.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obrazložio je da je, prema predloženom zakonu o imovini, BiH nosilac prava vlasništva, a entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti u mjeri u kojoj su ovlašteni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH.

Pratite nas i putem Vibera