Reakcije

"U izjavama Marfija ni Č od časti, pokazao neokolonijalistički stav"

  • Izvor: ATV
  • 01.11.2023. 19:53

Jučerašnjim saopštenjem američkog ambasadora Majkla Marfija, samo je još jednom potvrdio svoju frustriranost Miloradom Dodikom, rekao je Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i portparol SNSD-a.

Marfi, koji nije nikad i nikog pobijedio, želi sada, na kraju karijere, da pobijedi onog kojeg nije niko i nikad pobijedio, napisao je Kovačević na društvenoj mreži Iks.

Na posljednje Marfijeve ispade reagovali su i brojni drugi zvaničnici i političari u Republici Srpskoj.

"Po meni je u punoj konfrontaciji sve ono što oni promovišu u svojoj zemlji, a to je puna demokratija, a ovdje sprečavaju takvu demokratiju čim postavljaju ili stoje iza jednog stranog pojedinca koji može da radi takve stvari. Ja mislim da on doživljava Milorada Dodika kao glavnu prepreku na priznanju Kristijana Šmita kao legalnog. I vidi ga kao glavnu blokadu oduzimanju imovine Republike Srpske", rekla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Denis Šulić poručuje da Marfija vidi kao portparola SDA ili neke druge bošnjačke, ili opozicione partije iz Republike Srpske, a ne kao ambasadora SAD.

"Time kako se ponaša u BiH najviše šteti ugledu istih tih SAD", kaže Šulić.

Za šefa kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj Skupštini Igora Žunića, u izjavama Marfija ne postoji ni D od diplomatije, ni Č od časti.

"Sa svojim izjavama pokazao je da je njegov stan potpuno neokolonijalistički", kaže Žunić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: