Tegeltija: Usaglašen način odlučivanja u Komisiji za saradnju sa NATO-om

  • 24.02.2021. 17:27

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da je dobro što je preimenovana Komisija za NATO integracioni proces BiH u Komisiju za saradnju BiH sa NATO-om čime je prvi put dobila adekvatan naziv, usklađen djelokrug rada i jasno definisan način odlučivanja.

Tegeltija je pojasnio da se poslije usvajanja Programa reformi prvi put govori o toj Komisiji, koja i jeste u skladu sa njim definisana, kao i njen način rada.

"Postojala je situacija koja je stvarala mnogo nervoze u odlučivanju. Sada je definisan sistem odlučivanja u Komisiji za saradnju sa NATO-om po principu odlučivanja u Savjetu ministara, gdje je u drugom krugu glasanja potreban makar jedan glas predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg u Komisiji za saradnju sa NATO-om", pojasnio je Tegeltija.

Tegeltija smatra da je dobra stvar što je taj dio posla završen i da će to omogućiti BiH da realizaciju Programa dostavlja u NATO u Brisel i da u skladu sa tim programom nastavi da se radi.

"Dugo je sve to trajalo, gotovo tri-četiri mjeseca smo se usaglašavali oko ove odluke. Zahvalan sam svima koji su radili da dođemo do ove odluke i formiranja Komisije", rekao je Tegeltija. 

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program