Predsjedavajući Savjeta ministara BiH

Tegeltija podržao radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama

  • 03.12.2020. 17:39

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija podržao je danas na sastanku u Sarajevu radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama, ističući da smatra da je to zakonsko rješenje od interesa za cijelu poslovnu zajednicu i javni sektor u BiH.

Tegeltija je održao sastanak sa članovima stručnog tima koji su mu predstavili radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama, čiji je cilj kreiranje novog rješenja o javnim nabavkama, odnosno pojednostavljenje procedura i smanjenje troškova za ponuđače, u skladu sa evropskim direktivama, te brže, efikasnije i transparentnije funkcionisanje javnog sektora.

Iz Savjeta ministara saopšteno je da su na ovom sastanku bili članovi Kolegijuma Savjeta ministara, vršilac direktora Agencije za javne nabavke, predstavnici Delegacije EU i privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH).

Tegeltija je tokmo skupa zahvalio stručnjacima iz Republike Srpske i FBiH za angažovanost na nalaženju zakonskih rješenja koja za cilj imaju unapređenje poslovnog i privrednog ambijenta BiH.

Radna verzija novog Zakona o javnim nabavkama BiH, koja je danas predstavljena na sastanku, biće dostavljena svim nadležnim organima i institucijama na dalje razmatranje i doradu, te upućena u redovne institucionalne procedure.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program