Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Neophodna reforma Instituta za nestala lica BiH

  • 11.03.2020. 15:41

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija sastao se danas u Sarajevu sa predstavnicima Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske koji su izrazili nezadovoljstvo radom Instituta za nestala lica BiH i ukazali na neophodnost njegove reforme.

Tegeltija je istakao da će tražiti nastavak rada Radne grupe za reformu upravljačke strukture Instituta za nestala lica u BiH.

Predstavnici ove organizacije, koje je predvodio predsjednik Veljko Lazić, ukazali su i na veoma mali broj identifikovanih posmrtnih ostataka srpskih civila i pripadnika Vojske Republike Srpske, ističući da je riječ o svjesnom opstruisanju pronalaženja nestalih lica srpske nacionalnosti nad kojima su počinjeni ratni zločini, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila upoznali su Tegeltiju i o problemima sa kojima se suočavaju u procesu traženja nestalih iz Republike Srpske.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program