Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Turskom

  • 18.02.2021. 16:14

BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Republikom Turskom, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija tokom razgovora sa ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kočom u Sarajevu.

Tegeltija i Koč su konstatovali da su odnosi BiH i Turske dobri i prijateljski i da postoji obostrani interes za kontinuirani razvoj saradnje u svim oblastima.

Ukazao je na značaj aktivnosti Turske na finansiranju autoputa Beograd – Sarajevo.

Tokom oproštajne posjete Koča predsjedavajućem Savjeta ministara ocijenjeno je da postoji prostor za daljnje unapređenje saradnje, prvenstveno u oblastima poljoprivrede, transporta i infrastrukture.

Kako je saošpšteno iz Savjeta ministara BiH, Tegeltija je potencirao mogućnosti investiranja u sektore infrastrukture, poljoprivrede, energetike, turizma,  kao i obrazovanja, zdravstva i prehrambene industrije u BiH.

Na sastanka su razgovarali i o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika Republici Turskoj sredinom marta, tokom koje će biti potpisano nekoliko sporazuma između dvije zemlje. 

Tegeltija je zahvalio ambasadoru Koču na diplomatskom angažmanu u Bosni i Hercegovini i njegovom ličnom doprinosu u jačanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

(Nezavisne)

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program