Nevjerovatno

Suljagić poručio Delegaciji ЕU da će ''pakleno platiti'' jer je odala počast ubijenim Srbima u Bratuncu

  • 16.07.2024. 16:17

Nevjerovatne poruke stižu danas od direktora Memorijalnog centra u Potočarima Еmira Suljagića koji je Deleagciji ЕU u BiH poručio da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici danas na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima.

Suljagić je na mreži Iks napisao da je "šokiran, potpuno šokiran" time što je Delegacija ЕU iskazala poštovanje, kako on tvrdi, srpskim vojnicima.

"Kakva sramota. Ovdje su sahranjeni pojedinci koji su imali vodeću ulogu u zločinima protiv čovječnosti u proljeće i ljeto 1992. godine nad bošnjačkim stanovništvom. Pakleno ćete platiti za ovo, imate moju riječ", naveo je, između ostalog, Suljagić.

Iz Delegacije ЕU su naveli da su njihov otpravnik poslova Adebajo Babđide i diplomate iz država članica ЕU u BiH otputovali danas u Bratunac i sastali se sa načelnikom opštine Lazarom Prodanovićem kako bi se upoznali sa situacijom u opštini, uključujući aktivnosti izgradnje povjerenja među zajednicama.

Takođe, kako istuču iz Delegacije ЕU u BiH, odali su počast nevinim civilima ubijenim na tom području u periodu od 1992-95.

"Еmpatija i poštovanje prema svim nevinim civilnim žrtvama, kao i prihvatanje istorijskih i sudski utvrđenih činjenica su od ključne važnosti za stvaranje ambijenta pogodnog za pomirenje", naveli su iz Delegacije u objavi na Iksu.

Suljagić je nakon prvobitne objave nastavio sa nizom prozivki prema  Delegaciji ЕU u BiH. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: