CIK BiH

Sud odbio žalbe na dodjelu mandata u Domu naroda putem žrijebanja

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2024. 10:29

Centralna izborna komisija (CIK) BiH primila je rješenja Suda BiH kojim se odbijaju tri žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske, rečeno je danas Srni u CIK-u.

Iz CIK-a je precizirano da je riječ o žalbama SNSD-a, Snježane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić.

CIK BiH je 4. jula donio jednoglasnu odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske, kojom je mandat dodijeljen Nenadu Vukoviću.

Na ovu odluku je bila dozvoljena žalba, a nakon što se o njima izjasnio Sud BiH i odluka postane pravosnažna slijedi proces potvrđivanja rezultata.

CIK BiH je 1. jula, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, žrijebanjem izabrao kandidatsku listu PDP-a za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, prema čemu bi mandat u Domu naroda pripao PDP-ovom Nenadu Vukoviću.

Osim liste PDP-a, u bubnju je bila i lista Ranke Perić Romić na kojoj je Snježana Novaković Bursać iz SNSD-a, koja je u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon opštih izbora 2022. godine izabrana u Dom naroda.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: