Saopštenje

Sud BiH se mimo prakse oglasio o slučaju Fadila Novalića

  • Izvor: ATV
  • 27.01.2024. 12:43

Sud BiH oglasio se, kako kažu mimo prakse, o slučaju Fadila Novalića i drugih.

Naime, iz Suda BiH su potvrdili da je Apelaciono odjeljenje juče potvrdilo prvostepenu presudu protiv Fadila Novalića i drugih od 5.4.2023. godine.

"Cijeneći bitnost davanja tačnih informacija i sa aspekta transparentnosti rada Suda, a samim tim i održavanja povjerenja javnosti u rad pravosuđa, naročito u predmetima označenim kao 'visoka korupcija', potvrđujemo informaciju da je vijeće Apelacionog odjeljenja, dana 26.1.2024., otpremilo drugostepenu presudu u predmetu Fadil Novalić i drugi, a kojom je u cjelosti potvrđena prvostepena presuda od 5.4.2023. godine", naveli su iz Suda BiH.

Kako su dodali, na ovaj korak su se odlučili zbog velikog interesovanja javnosti.

"Sud BiH radi interesa javnosti nalazi sa shodnim izdati zvanično saopštenje u vezi predmeta koji se vodi protiv optuženih Fadila Novalića i drugih. Prije svega, napominjemo da je praksa ovog Suda da sa zvaničnim saopštenjima istupa tek nakon što stranke zaprime odluku. Međutim, u konkretnom slučaju, u medijima su se već pojavile određene informacije, što je i očekivano, s obzirom da je ovaj predmet već od samog početka medijski i od strane šire javnosti i te kako popraćen“, navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, bivši federalni premijer Fadil Novalić demantovao je danas da je juče, nakon što je Apelaciono vijeća Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu Suda BiH u predmetu "Respiratori“, za Federalnu televiziju rekao da ide u zatvor.

Novalić je danas, u objavi na Fejsbuku, naveo da je pomenuta televizija, kako kaže, izmislila njegovu izjavu.

Novalić demantuje da je rekao da ide u zatvor

Novalić demantuje da je rekao da ide u zatvor


Afera

Afera "Respiratori": Fadil Novalić pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora, potvrđena kazna i Solaku i Hodžiću


Novalić nakon presude: Idem u zatvor

Novalić nakon presude: Idem u zatvor


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.