Branimir Kojić

Sud BiH pokazuje brzinu i efikasnost kada radi po naredbi zapadnih ambasada

  • Izvor: SRNA
  • 27.10.2023. 17:39

Brzina koju Sud BiH pokazuje u procesu protiv predsjedika Republike Srpske Milorada Dodika dokazuje kako može da radi veoma brzo i efikasno ako im to narede ambasade zapadnih zemalja, ocijenio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

"Ne smijemo okretati glavu od zla koje se nadvilo nad našom otadžbinom jer je Republika Srpska izvojevana teškom mukom, mnogo krvi je proliveno da bi mi danas dozvolili da nam stranci kroje kapu i ponašaju se kao da je ovo njihovo, a ne naše ognjište", istakao je Kojić.

Kojić smatra da je ovaj proces završni čin ukidanja Republike Srpske koji je u scenariju Ambasade SAD pošto je i pticama na grani jasno da su odlučni u namjeri da ovo bude unitarna BiH.

"Amerika je navikla da demonstrira silu na Republici Srpskoj pokazujući mišiće na političarima koje srpski narod bira na izborima, nismo zaboravili ni Nikolu Poplašena, ali ni sve one koji su sankcionisani i koji su bili na crnim listama", rekao je Kojić.

On je podsjetio da su uložili mnogo sredstava za stvaranje narativa o genocidu, da su vođe Srba iz ratnog perioda odveli u Hag i tamo im presudili, a niže oficire, lokalne funkcionere i obične vojnike preko Suda BiH tamniče po zatvorima.

"Sud BiH je karcinom BiH koji samo napada tkivo koje se zove Republika Srpska i srpski narod", rekao je Kojić.

Kojić je napomenuo da im iste ambasade ali i SDA narede da se odugovlače procesi protiv onih koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima, da ih oslobađaju, da puštaju da bježe u Tursku.

"Svaki Srbin mora da zna da je on možda sljedeći kome će Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ pokucati na vrata i privesti ga na suđenje, jer tako žele zapadne ambasade", istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima, zbog toga je potrebno zbijanje redova kako bi svi zajedno odbranili Republiku Srpsku, njene institucije, imovinu, preživjele borce i sve one koji jasno i glasno iznose stavove i istinu o našem stradanju.

Pred Sudom BiH za 22. novembar zakazan JЕ glavni pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića koji su optuženi za nepoštovanje odluka Krisitjana Šmita. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: