Dogovor iz Laktaša

Srpska ne dozvoljava uplitanje stranaca

  • Izvor: Mondo.rs
  • 30.01.2024. 19:25

Umjesto da dogovaramo ono što smo usaglasili u drugom entitetu počinju sada da se bave pitanjima koja su teška i drugačije se rješavaju, a sve pod pritiskom američke ambasade. Uplitanje stranaca u Srpska neće dozvoliti. Pa se tako ni Ustav Bih ne treba mijenjati po narudžbi, već po unutrašnjem konsenzusu i kada se za to steknu uslovi, jasan je Nenad Stevanić. A te uslove ne može da propisuje nijedna ambasada već dogovor političkih predstavnika.

"Mi smo za to da sprovedemo dogovor o kome smo postigli saglasnost a ne da tražimo neke nove dogovore za koje znamo da nema saglasnosti, uključujemo opoziciju za koju znamo da neće doći, da bismo ispunjavali želje stranom faktoru kome nikada nije bio u interesu dogovor unutar BiH", kaže predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Niti će ikad biti. Njihov cilj je da promijene strukturu Dejtonskog sporazuma i ono što su nametali i pod prisilom donosili ovdje stave u Ustav,  kaže Milorad Kojić. Problem je što su bošnjački političari nedosljedni kada treba da pokažu svoje mišljenje, što se pokazalo više puta. 

"Ovdje imamo vrlo jasnu situaciju  da su predstavnici Trojke nakon sastanka u Laktašima i dogovora u Laktašima i nakon saopštenja američke ambasade rekli "uh, mi smo izgleda pogriješili trebali smo se konsultovati šta ćemo prihvatiti", pa se onda naknadno otišlo u američku ambasadu i sazivaju nekakve sastanke koji su juče doživjeli fijasko", kaže Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Svako miješanje stranaca samo je jedan u nizu dokaza da BiH nije samostalna i suverena zemlja, kažu u Srpskoj. U drugom entitetu nikako da shvate da postupanje do diktatu i željama stranaca sve više umanjuju sposobnost samostalnog odlučivanja i na taj način stvaraju dugoročne negativne posljedice za bilo koji vid zajedništva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: