Goran Plotan

"Srpska je trajna kategorija i to mora da bude jasno Zukanu Helezu"

  • Izvor: SRNA
  • 15.06.2024. 14:47

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan nazvao je besmislenim navode ministra Zukana Heleza o ukidanju Republike Srpske jer to borci neće dozvoliti.

"Tragično je da jedan ministar u kontinuitetu prijeti, huška javnost i mrzi sve što je srpsko, a time ujedno i urušava Oružane snage BiH. Ovakve Helezove izjave prevazilaze sve granice odgovornosti", rekao je Plotan za Srnu.

Po njegovim riječima, sve je to dio pokušaja da se na sve načine uništi Republika Srpska, ali da borci Srpske to neće dozvoliti.

"Srbi su narod koji ne zanemaruje svoju istoriju i svoju budućnost. Uvijek moramo da njegujemo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i da budemo ponosni na Republiku Srpsku, koja je trajna kategorija. To treba da bude jasno Helezu i onima koji imaju iste želje kao on", naglasio je Plotan.

Drugi dan Trebinje medija festa: Vukanović pokušao da provocira

Drugi dan Trebinje medija festa: Vukanović pokušao da provocira

Helez je nedavno najavio da će bošnjačke vlasti, u svjetlu rezolucije o Srebrenici, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvijek.

On je zaprijetio i da će Srbi "izvući deblji kraj" ako se ne povinuju njegovom planu o podjeli, i proći, kako je rekao, kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su protjerani u hrvatskoj akciji "Oluja".

Helez je rekao da bi za Srbe bila "prednost" ako bi se sami iselili iz Republike Srpske i BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film: 16 blokova (12+)

    ''Film: 16 blokova (12+)

  • 22:00 Serija: Preko Atlantika (12+)

    'Serija: Preko Atlantika (12+)

  • 23:00 Serija: 1994 (16+) (R)

    ''Serija: 1994 (16+) (R)