CIK pokreće istragu

Sraman spot stranke Rame Isaka

  • Izvor: ATV
  • 24.06.2024. 19:19

Čega se pametan stidi, Isak se ponosi. Objavio je stranački spot u kome poziva svoju armiju da se brani. Od koga i čega nije jasno a Isaku izgleda nije baš ni najjasnije da je pustio predizborni spot kada mu vrijeme nije pa će CIK pokrenuti istragu protiv njegove stranke koja se zove Snaga naroda.

"Ma nije, kakav predizborni spot, gdje poziva se iko za izbore. Gdje se poziva iko za glasanje? Vi ste kao medij, kao jedna tako ozbiljna kuća dovoljno pismeni, obrazovani da razumijete da neko kad poziva na izbore zna se kakav se spot radi. Ovo je jedan patriotski spot“, kaže predsjednik stranke Snaga naroda Ramo Isak za ATV.

Patriotski je spot možda njemu. U tom spotu se pojavljuju sa ozloglašenim Naserom Orićem i Seferom Halilovićem pod čijim su naredbama u proteklom ratu počinjeni najteži zločini nad Srbima. On u tome ne vidi ništa sporno. 

Isak, očigledno, ne želi ništa dobro budućim generacijama, poruka je iz Boračke organizacije Republike Srpske.

"To treba da bude prošlost. Budućnost treba da budu naša djeca, naši potomci i ako smo mi bili prinuđeni i nismo mogli da se usaglasimo, nismo mogli da nađemo rješenja, sigurno da treba da u narednom periodu svi radimo da do toga više nikada ne dođe, jer ako svojoj djeci ne mislimo dobro, kome ćemo drugom misliti dobro“, kaže predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić.

Pored svega, u spotu se govori o šehidima i religioznom ratu, koji bi mogao da probudi radikalne islamiste u BiH, upozoravaju analitičari. Isak je dokazao je da živi u srednjem vijeku, a najviše mu smeta što Srpska ne dozvoljava prenos svoje nadležnosti.

"Nastavlja se sa indukovanom psihozom kojom truju narod u Federaciji BiH da neko namjerava da napadne BiH. Glavni problem je u tome što oni napad na Republiku Srpsku i potpuno logične reakcije, jer ako smo ovaj rat vodili da mi upravljamo svojom zemljom, svojim šumama, svojim vodama, onda nećemo to nikome tek tako prepustiti, međutim svaki neposluh stranom mešetaru koji je u ovom slučaju Kristijan Šmit, se doživljava kao napad na BiH“, kaže analitičar i urednik portala Frontal.rs Danijel Simić.

Hoće li Šmit da se oglasi zbog ovog spota? Neki ambasador? Teško. Ne daj Bože da je neko u Srpskoj napravio nešto ovakvo, do sada bi se na noge digla sva međunarodna zajednica. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: