Granična policija BiH

Spriječeno krijumčarenje 32 stranih državljana

  • 30.09.2024. 16:11

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 32 stranih državljana u tri odvojena slučaja, a riječ je o državljanima Turske, Sirije i Kine.

U prvom slučaju prilikom nadzora granice u graničnom pojasu na području opštine Ljubuški, 27. septembra spriječeno je krijumčarenje 29 državljana Turske, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

U vezi s ovim krijumčarenjem dovodi se A.C. /40/, državljanin BiH.

Pet krijumčarenih državljana Turske otkriveno je u putničkom motornom vozilu "škoda"registarskih oznaka BiH, kojim je upravljao A.C, dok je drugi dio krijumčarenih državljana Turske, njih 24, otkiveno u neposrednoj blizini kontrole vozila.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem je nalogu osumnjičeni vozač lišen slobode i protiv njega će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom d‌jelu krijumčarenje lica Tužilaštvu BiH.

Krijumčareni državljani Turske su, uz prijedlog za protjerivanje s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice Granične policije BiH Gradiška lišili su slobode državljanina Sirije N.B. /56/, nakon što je otkriven u krijumčarenju državljanke Sirije, koja je otkrivena u prtljažniku prilikom detaljne kontrole vozila "audi" njemačkih oznaka, na izlasku iz BiH.

Državljanin Sirije je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom d‌jelu krijumčarenje lica, predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Mješovita patrola pripadnika Jedinice Granične policije Gorica i Jedinice Granične policije Imotski MUP-a Hrvatske, spriječila je krijumčarenje dvojice državljana Kine na području opštine Grude.

Strane državljane krijumčario je državljanin Kine, J.Đ. /35/ u vozilu "folksvagen turan" registarskih oznaka BiH.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, osumnjičeni državljanin Kine lišen je slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom d‌jelu krijumčarenje lica, predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Krijumčareni državljani Kine predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Na graničnim prijelazima otkriveno osam lica koje potražuju Interpol, sudovi i policija. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.