Nastavio s vrijeđanjem

Skandal: Koga je to Šmit uporedio sa majmunima?

  • 18.09.2023. 21:11

Nijemac Kristijan Šmit komentarišući to da nije poželjan u Republici Srpskoj upotrebio, u najmanju ruku, neprikladan rječnik.

On je na vrlo neuobičajen način komentarisao to što se u Republici Srpskoj dovodi u pitanje njegov "diplomatski status".

"Ovo je kao pozorište. Ovo je kao da majmuni nastupaju u cirkusu. Ja sam akreditovani diplomata. Možda neki u Banjaluci ne vide to tako, ali to me uopšte ne zanima. ЕU je jako iritirana. Ako se odigravaju ovakve gluposti, to ne vodi BiH ka članstvu ЕU. Ja sam uvijek spreman za šalu. Međutim, ne mogu se samo gluposti 'valjati' jedna za drugom. Trebalo bi da razgovaramo pristojno, kao ljudi. Dodik vara ljude zato što iznosi lažne tvrdnje", kazao je Šmit za "Oslobođenje".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.