Ministar odbrane Slovenije

Šarec zahvalio Nešiću za pomoć nakon katastrofalnih poplava

  • Izvor: ATV
  • 08.09.2023. 12:44

Ministar odbrane Republike Slovenije Marjan Šarec uputio je pismo ministru bezbjednosti BiH Nenadu Nešiću i u ime građana Slovenije zahvalio za pomoć nakon nedavnih katastrofalnih poplava u ovoj državi.

Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti BiH, putem Mehanizma Evropske unije za civilnu zaštitu, u humanoj misiji pomoći građanima prijateljske Slevenije učestvovali su timovi Federalne uprave civilne zaštite i Republičke uprave civilne zaštite sa šest bagera, kamionima i ljudstvom. 

Ministar Šarec je naveo da je BiH brzim odgovorom na tragični događaj i značajnom pomoći dala značajan udio u mozaiku zajedničkih napora na sanaciji posljedica najobimnijih poplava u istoriji Slovenije i ublažavanju patnji građana pogođenih poplavama. 

“Takav konkretan izraz solidarnosti je neprocjenjiv. Brza reakcija, poznavanje strategije spašavanja, stručni i posvećeni timovi preuzimaju najvažniju ulogu u takvim okolnostima i ključ su uspješnih intervencija. Odlična organizovanost, profesionalnost i nesebično djelovanje inženjerskih jedinica i upravljanja teškom mehanizacijom bili su od velike pomoći građanima pogođenima poplavama, kako u transportu svakodnevnih potrepština do pogođenih područja tako i u uređenju vodotokova“, naveo je ministar Šarec. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.