Ambasador BiH u Rusiji

Samardžija: Afera "Ikona" iskonstruisana u Sarajevu

  • Izvor: RTRS
  • 18.09.2023. 16:26

Nakon odluke Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage u predmetu "Ikona" reagovao je ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija koji je od početka tvrdio da je to iskonstruisana afera u sarajevskim političkim i medijskim krugovima sa ciljem da se naruši ugled tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“I sada nastavljaju sa iskonstruisanim političkim pričama protiv Milorada Dodika”, ističe Samardžija u izjavi za Radio Republike Srpske.

Amasador BiH u Rusiji ponovio je da je sve urađeno prema diplomatskim pravilima i da je ikona vraćena poklonodavcu.

“Namjera sarajevskih političkih i medijskih krugova bila je napad na autoritet tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika što je nastavljeno i danas samo je riječ o funkciji predsjednika Republike Srpske koju obavlja ista osoba”, naglasio je Samardžija.

Samardžija, koji je i sam bio saslušavan u vezi sa predmetom "Ikona" pita:

“ Gdje je kraj lancu politički iskonstruisanih afera?”

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je donijelo odluku o neprovođenju istrage u predmetu "Ikona" u vezi sa ikonom koju je Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu u decembru 2020. godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program