Ministra unutrašnjih poslova FBiH

Isak za Musino okupljanje ne zna ali da se pohvali stajlingom na društvenim mrežama itekako zna

  • Izvor: ATV
  • 02.02.2024. 15:07

Za ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramu Isaka, najavljeno okupljanje Sanina Muse bivšeg pripadnik odreda "Еl mudžahedin" ispred Suda BiH, je neozbiljna stvar.

Isak za ATV kaže da nije potreban bilo kakav pritisak.

- To su neozbiljne stvari. Sudovi treba da rade svoj posao i nije potrebno bilo kakvo okupljanje ili bilo kakav pritisak. Nema potrebe da se bilo ko okuplja i da taj način pokuša da utiče na nešto. Ja takve stvari ne podržavam. Nema potrebe za kontra-protestima. To izaziva problema i to ne treba da se dešava – kaže Isak.

Za poziv bivšeg pripadnika odreda "Еl mudžahedin", Isak kaže da nije čuo, ali nije ni vidio.

- Niko nije podnio zahtjev za održavanje skupa. Način da se neko poziva na skup putem Fejsbuka, treba zabraniti i kazniti – dodaje Isak.

Zanimljivo federalni ministar nije upratio dešavanja na Fejsbuku, imajući u vidu da je, ako je suditi po pohvali na društvenim mrežama, pola dana proveo "sa ekipom" negdje na putevima BiH.

O tome svjedoče i fotografija sa društvenih mreža, na kojoj je federalni ministar raširio ruke i izbacio žargonski rečeno "latove", dok oko njega stoje njemu bliski saradnici.

U oko upada i stajling Rame Isaka, koji neodoljivo podsjeća na likove iz serije "Piki blajnders", koji su, krajem 19. vijeka, bili zločesti momci u Birmingemu.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: