Banjaluka

Rajilić: Helez se ne pita o postojanju Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 15.06.2024. 11:55

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić istakla je da se ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, jedan od srbomrzaca kojima je Republika Srpska trn u oku, ne pita o postojanju Srpske.

"On je jedan od srbomrzaca u nizu kojima je Republika Srpska trn u oku. Nisu vremena onakva kako to takvi misle. Nisu u ratu stvorili unitarnu BiH, a poslije Dejtonskog sporazuma propali su im svi pokušaji da nestane Srpska", rekla je Rajilićeva Srni.

Ona je istakla da Helezove priče o ukidanju Republike Srpske predstavljaju samo njegovu maštu i priču po onoj narodnoj "što je babi milo, to joj se i snilo".

Hil: Svesrpski sabor veliki događaj

Hil: Svesrpski sabor veliki događaj

"Zukan Helez je nebitna ličnost, bez obzira što je na tu funkciju došao kao stranačka ličnost. Niti se on pita da li će postojati Republika Srpska, ni kako će se zvati", rekla je Rajilićeva.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska nastala u miru, da je međunarodno priznata Dejtonskim mirovnim sporazumom i da je već poznata priča šta bi Helez želio.

Helez je najavio da će Bošnjaci zatražiti ukidanje naziva Republike Srpske i same Republike i njenu podjelu na dva kantona.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.