Srbima zabranjeno

Radikalnim organizacijama iz FBiH dozvoljeno okupljanje u Sarajevu

  • Izvor: ATV
  • 01.09.2023. 17:14

Političko Sarajevo zabranilo je Srbima da u Sarajevu iskažu nezadovoljstvo radom Tužilaštva i Suda BiH a zbog podizanja optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodik i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića ali je zato dozvolilo da se u federalnom Sarajevu okupe pripadnici radikalne organizacije iz FBiH.

Na pomenutom skupu kod džamije Kralja Fahda okupila se nekolicina radikalista koje je na ovaj skup pozvao aktivista koji je organizovao anti LGBT proteste Sanin Musa.

Okupljeni su razvili zastave tzv. Armije BiH.

"Postoji granica, ali na Drini i tamo će i ostati. Možete od Bosne ponijeti samo ono što vam ostane na cipelama. Doći sa što više zastava Republike Bosne i Hercegovine/ljiljanke i državne zastave! Pozivam sve patriotske organizacije i udruženja širom Bosne i Hercegovine da izađu u kontraskup i krenu ka entitetskim linijama, tamo gdje Dodikove pristalice najavljuju okupljanje", naveo je Musa u svom pozivu na ovaj kontraskup.

Građani Republike Srpske pozvani su da se okupe na ranije najavljenim lokacijama u Republici Srpskoj radi podrške institucijama Srpske, jer je političko Sarajevo zabranilo mirni protest u federalnom Sarajevu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.