Vanredna sjednica

Predsjedništvo BiH utvrdilo Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH

  • Izvor: ATV
  • 05.07.2024. 16:46

Predsjedništvo BiH utvrdilo je na današnjoj vanrednoj sjednici Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu.

Savjet ministara usvojio je juče Nacrt budžeta institucija BiH za 2024. u iznosu od 1.355.400.000 maraka, a koji je u odnosu na prošlu godinu veći za 40 miliona.

Pošto je Nacrt zakona o budžetu dobio podršku Savjeta ministara BiH, poslat je u Predsjedništvo BiH, koje je i formalni predlagač budžeta i koje ga šalje na odobravanje u Parlamentarnu skupštinu BiH, gdje treba da dobije podršku oba doma.

Za servisiranje međunarodnih obaveza predviđena je milijarda i 440 miliona. Usvajanje budžeta preduslov je za dobijanje sredstava iz Plana rasta za Zapadni Balkan.

- Gotovo milijardu odlazi na plate, a 100 miliona na kapitalna ulaganja i 200 miliona na različite vrste materijalnih troškova. Pozivam ostale kolege da ostala sredstva stavimo u funkciju – rekao je juče ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto izjavila je da je usvajanjem Nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2024. godinu stvorene pretpostavke za implementaciju novog plana rasta ЕU.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.