A sada je i priznao

Predsjednik Dodik: Namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović

  • 09.10.2024. 13:22

Namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović preko svojih poslušnika u neustavnom Sudu BiH i sada je to otvoreno i priznao, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kojem se pred Sudom BiH sudi zbog „nepoštivanja odluka Kristijana Šmita“.

„Izjava da 'proces ide u tom smjeru da budem osuđen' i to neposredno prije ročišta govori ko njim stvarno upravlja i da je presuda i prije početka ove farse donesena“, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

U cijeloj toj priči, kaže Dodik, najskandaloznije je Izetbegovićevo likovanje zbog toga što je po njegovom priznanju međunarodna zajednica stala iza procesa koji su oni spakovali.

„SDA kadar u potpunosti je privatizovao pravosuđe i na taj način pokušao da se obračuna sa svim Srbima, a predvodnik svega je Izetbegović. Godinama su pakovali lažne priče preko Mehmedagića, ubacili su opasnog kriminalca i čovjeka bez diplome da bi se na osnovu tih izmišljotina pokretali neki procesi za koje nikada nisu mogli ništa da dokažu. Sada nam je svima Izetbegović objasnio da su uspjeli, zato što su dobili mig od međunarodne zajednice“, rekao je predsjednik Dodik.

On podsjeća na Izetbegovićeve riječi, koji kaže „ovo naše pravosuđe je takvo, ostalo je to iz nekog komunističkog vakta da nekoga pitaju šefe, hoćemo li, nećemo li". Time, kaže predsjednik Dodik, jasno govori da su oni organizovali ovu predstavu za javnost i da je on taj koji je osmislio ovu lakrdiju kako bi oslabili Republiku Srpsku i našu poziciju.

Dodaje da Sud i Tužilaštvo nisu institucije BiH, te da su to američke institucije u kojima je bošnjački SDA kadar godinama provodio svoju silu i uništio sve što ima veze sa pravom i pravdom.

„Dokazali smo da je ovo politički proces. Iza njih su stali stranci, ali na našoj strani je pravda. Ne postoji krivično djelo, pa prema tome ne bi trebalo da bude procesa, ali postoji SDA kriminalna organizacija koja upravlja pravosuđem i ostalim institucijama“, istakao je predsjednik Dodik na Iksu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.