Nedolično ponašanje

Potvrđeno pisanje ATV-a: Oglasilo se Ministarstvo odbrane u vezi napada na srpskog vojnika

  • Izvor: ATV
  • 15.08.2023. 21:01

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara potvrdilo je pisanje ATV-a o incidentu u kojem je vojnik bošnjačke nacionalnosti u kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću nožem napao na vojnika srpske nacionalnosti.

U kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću dogodio se teži oblik narušavanja vojne discipline zbog čega je pokrenut postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti dva kandidata na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Postupak su, nakon jučerašnjeg vanrednog događaja, pokrenuli istražni organi Ministarstva odbrane i Oružanih snaga.

ATV saznaje: Srpski vojnik nožem napadnut u kasarni u Pazariću

ATV saznaje: Srpski vojnik nožem napadnut u kasarni u Pazariću

- Oružane snage BiH preduzeće sve neophodne mjere za sankcionisanje svih odgovornih lica, te dodatno pojačati kontrolu i nadzor za poštovanje svih elemenata vojne discipline u svim jedinicama i komandama Oružanih snaga, a u cilju sprečavanja bilo kakvog nepoštovanja Zakona o službi, Etičkog kodeksa i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura - ističu iz ovog Ministarstva.

Ministarstvo i Oružane snage će na osnovu činjenica do kojih se dođe unutrašnjom istragom preduzeti dalje mjere i radnje u skladu sa propisima i procedurama, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.