Dušan Pavlović

"Postoje dokazi da je Šmit pripadnik nacističkih struktura"

  • Izvor: SRNA
  • 08.12.2023. 07:55

Kristijan Šmit, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, pokušava biti dželat Republike Srpske, istakao je direktor Centra za društveno-politička istraživanja Dušan Pavlović.

"Šmit pokušava da stavi omču na vrat Republici Srpskoj. I on nije više turista. On pokušava da bude dželat Republike Srpske. Ko mu je dao ovlašćenja, ko ga je nagovorio da pokuša da bude dželat? To je sad drugo pitanje. On je pristao da bude dželat, ali bez legitimnog osnova", dodao je Pavlović.

Gostujući u trećoj epizodi podkasta "Granica postoji", koja će biti emitovana danas u 18.00 časova na Jutjub kanalu "Granica postoji", Pavlović je iznio povezanost Šmita sa nacističkom ideologijom.

"Mi smo objavili na sajtu Centra za društveno-politička istraživanja prije nekih dva mjeseca materijal od 10-12 stranica sa svim dokazima njegove pripadnosti nacističkim strukturama u Njemačkoj pozivajući se isključivo na njemačke izvore. U Bundestagu je vođena rasprava o toj temi, postoje video-snimci, kao i drugi dokazi da je on pripadnik nacističkih struktura. Kako će on to sad da definiše?", upitao je Pavlović.


Iz pušnice domaćinu ukrali meso

Iz pušnice domaćinu ukrali meso

On je rekao da je Šmit na konferenciji za novinare nakon sjednice Savjeta za implementaciju mira BiH priznao da nije legitimno izabran.

"Očigledno je riječ o čovjeku koji laže, koji se lažno predstavlja, koji je maliciozan ili je, kako bi neko od našeg naroda rekao, bitanga. Možda jeste, možda nije, ne znam. U principu čovjek koji je jako slabog karaktera, a izgleda i inteligencije", ocijenio je Pavlović.

On je naglasio da je "crvena linija" prekoračena i za to će neko odgovarati.

Podkast se emituje svakog petka u 18.00 časova i nastavak je aktivnosti podrške institucijama Republike Srpske iskazanim kroz narodne proteste koji su 17 puta organizovani na granici između Republike Srpske i susjedne FBiH. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:00 Dan Sjećanja na stradanje i progon Srba u Oluji, prenos

    ''Vlade Republike Srpske i Srbije ove godine Dan sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji hrvatske vojske "Oluja" obilježiće u subotu, 3. avgusta, u Loznici, a centralna manifestacija biće održana na stadionu "Lagator" sa početkom u 18 časova.

  • 18:35 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 18:40 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.