Vrijeđanje Zlatka Lagumdžije

Politika ambasadora iz reda bošnjačkog naroda se ne mijenja

  • Izvor: ATV
  • 13.07.2023. 19:11

Takozvana i i projekat koji je nadživio svoje zločinačke tvorce. To je za Zlatka Lagumdžiju, Republika Srpska. Na mjestu gdje treba da predstavlja sva tri konstitutivna naroda, stalni predstavnik BiH pri UN, povlači očajničke poteze i sije mržnju, reakcija je iz Srpske. Jedini koji može biti takozvani je on, odavno je za političke penzije, gubi živce, a očeo je i da zaboravlja, jedna je od reakcija.

"Kada ljudi izgube kredibilitet, kada se njihovi politički projekti pogase onda im ostaje da isijavaju ekstremizam i da na krajnje prizeman i nekulturan način pokušavaju da sa tim stereotipnim ratnim atributima, ružni, prljavi i zli da dobiju nekakvu pažnju. Da to nije rekao, ne bi znali da je još uvijek živ", kaže predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Lagumdžija svoje frustracije liječi preko omalovažavanja Republike Srpske, kaže Sanja Vulić. Njegovi politički projekti su propali. Vrijeme mu je kaže, da se povuče i ide kući. Na ovaj način se samo bruka.

"Mi možemo biti samo budućnost, a nikako neka takozvana i slična floskula, ali to jasno govori o njegovoj mržnji i zaslijepljenosti ka srpskom narodu", kaže šef kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH Sanja Vulić.  

Ništa od Zlatka Lagumdžije nisu bili bolji ni njegovi prethodnici. Ovakvim istupima nastavlja kontinuitet SDA politike u Njujorku iako je Lagumdžiju na mjesto šefa stalne misije u Ujedinjenim nacijama predložio bošnjački član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović, član SDP-a, stranke koja je dio "trojke". 

"Čini mi se da ponekad bi lakše riješili neka pitanja sa SDA nego sa ovom trojkom i da su oni otišli dalje nego što je to bio sposoban, ili je to htio, pokazivao ranije sam SDA", kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izgleda da se kod ambasadora iz reda bošnjačkog naroda ništa ne mijenja, bez obzira iz koje stranke dolaze. Neki su čak radikalniji od svojih prethodnika kada su u pitanju stavovi o Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.