KCUS

Pokrenuta procedura za smjenu Sebije Izetbegović

  • 30.10.2023. 19:49

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu /KCUS/ pokrenuo je danas proceduru za smjenu direktora ove zdravstvene ustanove Sebije Izetbegović.

Izetbegovićeva ima rok od osam dana za ulaganje žalbe, nakon čega će Upravi odbor KCUS-a na narednoj sjednici donijeti konačnu odluku o njenoj smjeni.

"Čekamo izjašnjavanje Izetbegovićeve, a ako ga ne bude onda ćemo u skladu sa zakonom donositi odgovarajuće odluke", rekao je član Upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović novinarima nakon sjednice Upravnog odbora.

On je dodao je i da nije potrebna prethodna saglasnost federalnog Ministra zdravstva o smjeni, ukoliko do nje dođe, te da će on biti informisan, prenose federalni mediji.

Vlada Kantona Sarajevo je prije nekoliko sedmica uputila zahtjev Vladi Federacije BiH za smjenu Sebije Izetbegović, jer kako su naveli, više ne ispunjava uslove za direktora pošto je ostala bez akademskih zvanja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program