Nakon katastrofalnih poplava

Ovako izgleda obnovljeni put između Jablanice i Mostara

  • Izvor: Avaz
  • 09.10.2024. 14:10

Ministarka saobraćaja i komunikacija Andrijana Katić (HDZ) potvrdila je sinoć da su završene aktivnosti na interentnoj sanaciji magistralnom puta M-17.

Ali, on još uvijek nije pušten u saobraćaj, jer se još uvijek traga za nestalim osobama i iz sigurnosnih razloga.

JP Ceste Federacije BiH postupajući po nalogu resornog Ministarstva saobraćaja i komunikacija, a na osnovu naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, u protekla četiri dana angažovalo je više izvođača na interventnim radovima sanacije, čišćenja i omogućavanja putne komunikacije na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica-Komadinovo Vrelo.


- Magistralni put M-17 na dionici Jablanica-Grabovica je osposobljena za dvosmjerni saobraćaj, uz ograničenje brzine, mjestimičnu regulaciju saobraćaja signalizacijom, a sve zbog sigurnosnih razloga. Ovime je završena faza interventne sanacije magistralne ceste M-17, te zahvaljujemo svim izvođačima radova koji su u protekla četiri dana uložili nadljudske napore kako bi osigurali putnu komunikaciju – rekla je ministrica Katić.

Na željezničkoj infrastrukturi je šteta još veća i očekuje se da će za njeno renoviranje biti potrebno više vremena.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.