Savjet ministara

"Osmorka” pozdravila imenovanje Krištove za predsjedavajuću

  • Izvor: SRNA
  • 22.12.2022. 18:53

Stranke "osmorke" pozdravile su odluku Predsjedništva BiH o imenovanju Borjane Krišto iz HDZ-a BiH za predsjedavajuću Savjeta ministara.

Član "osmorke" Naša stranka ocijenila je ovim povodom da će ovo biti najbrže formirani Savjet ministara ikad i najavljuju da će brzo uslijediti i usvajanje budžeta BiH za 2023. godinu.

Iz Naroda i pravde su saopštili da će vlast na svim nivoima u BiH biti formirana rekordno brzo, što će, ako se zna da Vlada Federacije BiH i neke kantonalne vlade rade u tehničkom mandatu već četiri godine, biti značajno sa aspekta rješavanja ključnih prioriteta građana BiH.

Iz SDP-a su posebno pohvalili činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH - Željka Cvijanović i Denis Bećirović - omogućili ubrzani proces integracija BiH u EU.

"Napominjemo da je jedan od uslova za pristup fondovima EU, koje su stavili najviši zvaničnici EU, brzo formiranje vlasti na svim nivoima i hitan rad na realizaciji uslova za pristupanje EU", navode iz SDP-a, ističući da se radi o fondovima iz kojih će biti obezbijeđena značajna sredstva za razvojne i socijalne programe.

Čestitka je stigla i iz PDA.