NES

Ogrešević: Sutra sastanak osmorke

  • Izvor: SRNA
  • 03.01.2023. 17:41

Lideri osam stranaka iz Federacije BiH (FBiH), takozvane "osmorke", održaće sutra sastanak na kojem će biti razgovarano o unutarkoalicionim pitanjima, rekao je Srni predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Nermin Ogrešević.

Ogrešević je napomenuo da je sastanak ranije planiran, ali nije mogao reći gdje i kada će biti održan jer je dogovor "osmorke" da bude održan bez prisustva medija.

"Sve je proces i očekujem sve najbolje od sastanka jer se ništa ne završava odjednom", dodao je Ogrešević.

Blok od osam stranaka čine Socijaldemokratska partija BiH (SDP), Narod i pravda (NiP), Naša stranka (NS), Stranka za BiH (SBiH), BH Inicijativa Fuad Kasumović, Pokret demokratske akcije (PDA), Narodnog evropskog saveza (NES) i stranka Za nove generacije (ZnG).

Zajedno sa SNSD i HDZ BiH, stranke "osmorke" potpisnici su dokumenata o smjernicama, načelima i ciljevima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH od 2022. do 2026. godine zaključenog 15. decembra.

Tagovi:
  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program