Dragan Jaćimović

Održan sastanak ambasadora BiH u Sjevernoj Makedoniji sa novoimenovanim predsjednikom Vlade

  • Izvor: ATV
  • 14.08.2024. 17:32

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović sastao se sa novoimenovanim predsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Hristijanom Mickoskim.

Sastanak je održan u srijedu, 14. avgusta u prostorijama Vlade Republike Sjeverne Makedonije. Na sastanku su potvrđeni bliski i prijateljski odnosi dvije zemlje kao i dobro razvijena saradnja, te su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji.

Kako obje zemlje imaju bogato kulturno naslijeđe i dugu istoriju, razgovarano je i o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa, posebno u području ekonomske saradnje i saradnje u oblasti turizma. Jačanjem saradnje na ovim područjima, kao i razmjena posjeta na visokom i najvišem nivou može se ostvariti put povećanju međusobnog razumijevanja, kao i intenziviranju bilateralnih odnosa.

Jedna od tema sastanka bila je i uspostavljanje čarter leta na relaciji Banja Luka – Ohrid, za što su se sagovornici saglasili da je izvrsna prilika za unapređenje turističkih potencijala.

Pratite nas i putem Vibera