Delegat u Domu naroda

Novaković Bursać: Mehmedović perjanica bošnjačkih ratnih struktura da ćuti o Dodiku

  • Izvor: SRNA
  • 29.04.2024. 14:10

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković-Bursać izjavila je danas da je Šemsudin Mehmedović, kao jedan od perjanica struktura muslimanske vlasti u vrijeme rata i takozvane Armije BiH, najmanje pozvan da bilo šta kaže o ratnoj ulozi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Mehmedović je u to vrijeme bio direktno povezan sa dovođenjem mudžahedina, samim tim morao je da zna za stravične zločine nad srpskim narodom, civilima i vojnicima u tom periodu i on je najmanje pozvan da kaže bilo šta, a kamoli da komentariše predsjednika Republike Srpske koji je i u vrijeme rata imao pozitivnu ulogu za razliku od njega", istakla je Novaković-Bursać.

Ona je konstatovala da je bošnjačka politička scena žalosna, o čemu govore i najnovija dešavanja koja su otkrila da se ne zna ko je od bošnjačkih političara više u kriminalu, kartelima i aferama.


Izvještaj Republike Srpske SB UN: Šmit progoni građane na osnovu „zakona” koji je nametnuo

Izvještaj Republike Srpske SB UN: Šmit progoni građane na osnovu „zakona” koji je nametnuo

Kada je riječ o deblokiranju rada Parlamentarne skupštine BiH, odnosno Doma naroda, Novaković-Bursać je istakla da se Klub Bošnjaka u ovom domu pretvorio u scenariste produbljivanja krize.

Navodeći da je Klub Srba tu miran i da nije kriv, Novaković-Bursać rekla je da ne zna kad će i kako biti odblokiran rad Parlamentarne skupštine, jer bez nje nema donošenja zakona iz nadležnosti nivoa BiH, a samim tim ni kretanja na putu ЕU.

Podsjećajući da je Narodna skupština Republike Srpske preduzela određene korake i da zakonodavni postupak ide svojim tokom, Novaković-Bursać je navela da su očekivani potezi koje je preduzeo Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Srpske, zatraživši pokretanje pitanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Izborni zakon i Zakon o referendumu Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok