Advokat

Nobilo nakon ročišta Dodiku: Volio bih vidjeti Šmita u sudnici

  • Izvor: ATV
  • 29.04.2024. 16:14

Advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Anto Nobilo, izjavio je da je važno da li će Sud dozvoliti da se sasluša Kristijan Šmit u procesu protiv predsjednika.

"Tužilaštvo je završavalo materijalne dokaze danas. Vidjeli ste o kakvom se kvalitetu dokaza radi. Sudija je donijela nekoliko odluka koje su nas ugodno iznenadile. Pokazale su da pokušavaju održati nekakvu ravnopravnost. Pokušava uvažiti pravne razloge. Vidjećemo kuda će nas u budućnosti odvesti, ali za sada mi se čini ohrabrujućim", rekao je Nobilo i dodao:

"Ključni dokument će biti sljedeći koji će sudija donijeti, a to je koje naše dokaze će uvažiti, a koje ne. Po tome ćemo vidjeti i koje su nam šanse i šta ćemo biti u prilici dokazivati. Dakle, jako je važno da li će nam dozvoliti da mi saslušamo Kristijana Šmita".

Nobilo je istakao da je Šmit važan svjedok jer je sve od njega počelo.

"Sve je zbog njega i napravljeno. Prema tome, želio bih ga vidjeti u sudnici. Jednom je rekao novinama da je i on advokat, prema tome ne bi se trebao bojati sudnice i nadam se da će on sam prihvatiti da se pojavi da možemo raščistiti sve bitne stvari koje su bitne za naš postupak. Još je bitnije za funkcionisanje same BiH kao države. U svakom slučaju, ono što je najvažnije tek slijedi", rekao je Nobilo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom