Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara

Nešić odao priznanje pripadnicima agencija za sprovođenje zakona zbog spriječavanja terorističkog akt

  • Izvor: ATV
  • 09.08.2023. 13:09

Povodom informacije o hapšenju Mirze Kapića koji se dovodi u vezu s terorističkim aktivnostima, te sumnjiči za kontaktiranje radikalnih struktura ISIL-a i planiranje terorističkog napada na islamski vjerski objekat i islamske učenjake, ministar bezbjednosti Nenad Nešić odao je priznanje pripadnicima agencija za sprovođenje zakona.

Nešić je pohvalio ove agencije zbog pravovremenog djelovanja i sprečavanja teškog terorističkog akta čije bi posljedice bile nesagledive. 

Određen jednomjesečni pritvor Mirzi Kapiću!

Određen jednomjesečni pritvor Mirzi Kapiću!

''Istovremeno, zabrinut sam jer se nakon dugog vremena zatišja u Bosni i Hercegovini ponovo bude 'spavači' povezani s međunarodnim terorističkim organizacijama. Zato, kako bismo svi zajedno mogli da preventivno djelujemo i poduzmemo adekvatne radnje i mjere, zatražio sam da mi u najkraćem mogućem roku dostave informacije kojima raspolažu, a koje se odnose na stanje borbe protiv terorizma, te postojanje i djelovanje bezbjednosno interesantnih lica povezanih sa međunarodnim terorističkim organizacijama i opasnostima za naše društvo. Sprečavanje terorističkih aktivnosti obaveza je cjelokupnog bezbjedonosnog sektora'', kaže Nešić. 

SIPA zbog planiranja terorističkog napada uhapsila Mirzu Kapića

SIPA zbog planiranja terorističkog napada uhapsila Mirzu Kapića

Ministar bezbjednosti ističe da se nada da će Tužilaštvo BiH do kraja istražiti ovo krivično djelo i da će pravdi biti privedeni svi umiješani, ma gdje oni bili. 

''Protiv ovakvih zločinačkih djela država mora djelovati i preventivno i represivno, jer niko od nas ne želi da nam se ponove napadi na policijske stanice ili da se, ne daj Bože, dese napadi slični onima koji su se dešavali po Evropi i svijetu. Ova prva varnica nam mora biti signal da spriječimo veći požar'', poručio je Nešić.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: