Lider DNS-a

Nešić: Magazinović ima potrebu da dokazuje lojalnost sarajevskoj čaršiji

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2023. 13:40

''Ćorava su posla prijetnje Saše Magazinovića kadrovima Republike Srpske u zajedničkim institucijama koji su juče učestvovali na konsultativnom sastanku u Istočnom Sarajevu. Takvi sastanci održavaju se duže od deceniju i indikativno je da su tek sad zasmetali Magazinoviću. Očito je da ima neku potrebu da dokazuje svoju lojalnost sarajevskoj čaršiji'', komentar je predsjednika DNS-a Nenada Nešića na poziv poslanika SDP-a Saše Magazinovića za sankcionisanje prisutnih zvaničnika.

Nešić naglašava da su skupu prisustvovali izabrani i imenovani funkcioneri.

''Ne znam da li je uopšte među njima bilo državnih službenika, a i da jeste to nije nikakav politički skup, kao što podvaljuje Magazinović, nego konsultativni sastanak kadrova iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Oni su imenovani da predstavljaju Republiku Srpsku i uobičajeno je da periodično izveštavaju o svom radu. Sigurno je da izvještaje neće podnositi Magazinoviću, nego ih podnose Republici Srpskoj'', ističe Nešić.

Predsjednik DNS-a kaže da nema kršenja Zakona o državnoj službi u institucijama BiH i da će stati iza svakog kadra Republike Srpske koji eventualno bude meta ''Magazinovićevog lova na vještice''.

''Mislio sam da smo napravili korak naprijed ka smirivanju tenzija. Izgleda da to Magazinoviću ne odgovara i da ima potrebu da se dizanjem tenzija,  preko naših leđa, pravda jastrebovima iz SDA. To što se oni plaše SDA i što Magazinović kao Srbin stalno mora dokazivati svoje podaništvo, problem je SDP-a koji treba da rješava u svojom dvorištu i toplo bi ih zamolio da nas ne petljaju u svoje probleme'', kategoričan je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

On kaže da je smiješno Magazinovićevo pozivanje na novčane kazne zbog prisustva jučerašnjem sastanku.

''Možda neki daju vjeru za večeru, ali Republika Srpska nema cijenu za Srbe iz Republike Srpske i sigurno je da je niko neće prodati ni za večeru, niti će od njene odbrane posustati zbog 500 KM'', poručio je Nešić. 


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: