Ministar bezbjednosti

Nešić: Hitno da se otkrije autor prijetećeg transparenta ispred Suda i Tužilaštva BiH

  • Izvor: ATV
  • 04.09.2023. 10:02

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić traži od nadležnih policijskih agencija i Tužilaštva BiH da hitno otkriju ko su autori i ko je postavio sramne i prijeteće transparente ispred Suda i Tužilaštva BiH.

“Riječ je o krivičnom djelu izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH za koje je zaprijećena zatvorska kazna od tri godine zatvora”, rekao je Nešić. 

Nešić je dodao da je zapanjujuće da pored obezbjeđenja sudske policije neko na ogradu objekta Tužilaštva i Suda BiH postavi transparente “Sljedeći put nećete morati lagati da smo vas otjerali iz Sarajeva i okoline”. 

Ispred Suda i Tužilaštva BiH transparenti sa uvredljivim porukama Srbima

Ispred Suda i Tužilaštva BiH transparenti sa uvredljivim porukama Srbima

“Čemu služe nadzorne kamere i obezbjeđenje, pa počinioci ovog gnusnog djela bez bojazni krivičnog djela čine u dvorištu pravosudnih institucija. Tako su isto mogli postaviti eksploziv i zato očekujem da istražni organi utvrde da li je bilo propusta u radu obezbjeđenja”, naveo je Nešić.

Nešić ističe da je zapanjen bahatošću onih koji su postavili transparent i da je očito da oni smatraju da su Tužilaštvo i Sud njihovi instrumenti, te da će proći nekažnjeno. 

Kojić: Sarajevo pokazalo sve što je moglo iz riznice mržnje prema Srbima

Kojić: Sarajevo pokazalo sve što je moglo iz riznice mržnje prema Srbima

"Ovo je vrlo ozbiljan test za Tužilaštvo BiH da pokaže da nema nedodirljivih i da neće tolerisati prijetnje ratom i progonom, niti raspirivanje nacionalne mržnje. Očekujem od policijskih agencija da u najkraćem mogućem roku obavijeste javnost da su identifikovali počinioce krivičnog djela i uputili Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, poručio je Nešić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.