Pred Sudom BiH

Sutra nastavak suđenja protiv predsjednika Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika

  • Izvor: SRNA
  • 08.10.2024. 12:41

Pred Sudom BiH će sutra biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću, rekao je danas branilac predsjednika Srpske Goran Bubić.

- Odbrana drugooptuženog Lukića izvodi materijalne dokaze. I Tužilaštvo će predložiti svoje dokaze, a odbrana će se izjasniti o njima - rekao je Bubić za Srnu.

Bubić je istakao da će suđenje biti nastavljeno u 13.00 časova.

Na prošlom ročištu 25. septembra generalni sekretar Vlade Srpske Dalibor Panić izjavio je da niko, pa ni visoki predstavnik ili OHR, ne može da zaustavi objavljivanje zakonskih rješenja koja usvoji Narodna skupština Srpske.

Na pitanje predsjednika Dodika da li je zakonom i Ustavom Srpske predviđeno da zakone može donositi visoki predstavnik, OHR ili Kristijan Šmit, Panić je rekao da ni Šmit niti OHR nisu predviđeni kao zakonodavno tijelo.

Sudija Sena Uzunović je odbila prijedlog za saslušanje Šmita, uz obrazloženje da on uživa "pravo diplomatskog imuniteta" i da okolnosti na koje bi bio saslušan u svojstvu svjedoka "nisu predmet optuženja".

Predsjednik Dodik je nakon suđenja izjavio da Sud BiH nastavlja sa farsom i par ekselans političkim procesom protiv njega i Lukića iako taj sud nije mogao ništa da dokaže nego je blefirao.

Tužilaštvo BiH tereti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića za "nepoštovanje odluka Kristijana Šmita" zbog čega se protiv njih vodi proces pred Sudom BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?